Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Archituin.nl Online advies voor het aanleggen en ontwerpen van tuinen.
Archituin.nl
banner image

Tuinontwerp: tips & advies

Het ontwerpen en aanleggen van een tuin doe je best niet ondoordacht. Een tuinontwerp komt tot stand in verschillende fases en begint met een goede voorbereiding. Met een duidelijk concept wordt het realiseren van jouw droomtuin dan ook een pak eenvoudiger. Wij helpen je op weg.

 

1. Zoek inspiratie en ontdek wat je wil

Een tuin aanleggen begint bij een goed tuinontwerp. Bij het ontwerpen van een tuin is het eerst en vooral belangrijk om te weten wat je wil en nodig hebt. Stel jezelf de vraag wat je verwacht van jouw tuin. Wil je een bloementuin? Heb je het eerder voor planten of bomen? Moet er al dan niet gras aanwezig zijn? Wil je vooral kunnen uitrusten in jouw tuin of wil je liever volop tuinieren? Ga je voor een bepaald thema zoals bij een Chinese of Japanse tuin? …

 

Vervolgens kan je beginnen nadenken over de gewenste indeling, bestrating, accessoires, … Denk ook na over eventuele extra’s zoals een vijver, zwembad, tuinhuis, carpool, …

 

Het is misschien interessant om op zoek te gaan naar leuke voorbeelden van tuinen. Laat jezelf inspireren, doe ideeën op en ontdek zo wat jij wel of net niet wil doen met jouw tuin. Er bestaan zoveel verschillende mogelijkheden dat je er alle baat bij hebt om er op voorhand eens goed over na te denken.

 

 

2. Hou rekening met het budget, beschikbare tijd, …

Je mag dan wel originele en vernieuwende ideeën hebben, zorg ervoor dat je slimme en doordachte keuzes maakt. Hou steeds jouw beschikbare budget in het achterhoofd. Niemand wil een onverwacht hoge rekening voorgeschoteld krijgen als het al te laat is.

 

Onthou dat een tuin ook flink wat onderhoud vereist. Hoe groter de tuin, hoe meer onderhoud. Dat geldt eveneens voor de planten, bloemen, kruiden of groenten die je plant. Een tuin is mooi om naar te kijken, als hij ook goed onderhouden wordt. Veel mensen onderschatten dat onderdeel vaak. Bedenk dus op voorhand of en hoeveel tijd je kan of wil vrijmaken om de tuin te onderhouden. Neem dat zeker mee in de keuzes die je maakt.

 

 

3. Ga in zee met een tuinarchitect

Je kan jouw tuin natuurlijk zelf ontwerpen, maar een tuinarchitect verdient toch de voorkeur. Deze professionals hebben de nodige kennis en ervaring en weten perfect wat wel en niet werkt. Ze geven je graag advies over de haalbaarheid van het ontwerp volgens jouw budget en beschikbare tijd. Bovendien zal het tuinontwerp met de hulp van een tuinarchitect snel concreet worden.

 

Wil je ook verzekerd zijn van kwaliteit en een mooi eindresultaat?
⇒ Vraag hier vrijblijvend offertes op maat aan voor een tuinontwerp bij professionals.

 

tuinontwerpen

 

Offertes voor tuinaanleg ontvangen

Wil je jouw tuin laten aanleggen of andere tuinwerken laten uitvoeren? Kies voor een erkend hovenier en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.