Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Archituin.nl Online advies voor het aanleggen en ontwerpen van tuinen.
Archituin.nl
banner image

Tuinaanleg: stappenplan & aandachtspunten

Bij het aanleggen van een tuin moet je op verschillende zaken letten. In dit artikel vind je een handig stappenplan en enkele aandachtspunten voor tuinaanleg.

 

 

Belangrijke stappen bij het aanleggen van tuinen

1) Het is belangrijk om te starten met een goed doordacht tuinontwerp, met de nodige opmetingen. Hierbij kan je rekening houden met je eigen wensen, bijvoorbeeld door plaats te voorzien voor een moestuin of een vijver.

 

Hou bij het ontwerpen van de tuin ook rekening met het tuinonderhoud; als je weinig tijd hebt om je tuin te verzorgen, leg je uiteraard beter geen tuin aan die veel onderhoud vraagt. Je legt in deze fase best ook al een budget voor de aanleg van je tuin vast.

 

2) Eens je weet wat voor tuin je wil, kan je je voorbereiden op de effectieve tuinaanleg. Wil je een bestaande tuin heraanleggen, dan kan je de onderdelen die je niet meer in de tuin wil, verwijderen. Met het oog op een optimale groei van bomen, planten en andere begroeiing moet de bodem in goede staat zijn. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een bodemverbeteraar gebruiken.

 

3) Vervolgens kan het tuinontwerp effectief tot uitvoering worden gebracht. Je kan de tuin dan voorzien van beplanting, de bestrating aanleggen (bijvoorbeeld een tuinpad of een terras), een schutting plaatsen, een vijver aanleggen… Je ziet dat de mogelijkheden bij tuinaanleg erg uitgebreid zijn.

 

Wil je je tuin laten aanleggen door een professionele tuinaannemer? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in tuinaanleg. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

tuin aanleggen

 

Aandachtspunten bij tuinaanleg

– Let bij het ontwerpen van de tuin ook op de oriëntatie. Als je bijvoorbeeld een tuin wil aanleggen met veel beplanting die veel zon vraagt, dan controleer je best op voorhand of er niet te veel schaduwzones zullen zijn.

 

– Voor het tuinontwerp kan je een beroep doen op een tuinarchitect. In overleg met een expert in het ontwerpen van tuinen kan je de tuin van je dromen creëren. Voor de tuinaanleg zelf kan je een tuinaannemer of een tuinman inschakelen.

 

Offertes voor tuinaanleg ontvangen

Wil je jouw tuin laten aanleggen of andere tuinwerken laten uitvoeren? Kies voor een erkend hovenier en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.