Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Archituin.nl Online advies voor het aanleggen en ontwerpen van tuinen.
Archituin.nl
banner image

Vijver aanleggen: Soorten & Prijzen

Van plan om een vijver aan te leggen? Dan denk je op voorhand best goed na over wat je precies wil. Er bestaan namelijk verschillende soorten vijvers, elk met hun eigen voor- en nadelen en prijskaartje. Benieuwd welke vijver het best past bij jouw wensen en situatie? In dit artikel vind je alvast de nodige info.

 

 

1. Tuinvijver aanleggen

De meeste gekende soort vijver is de tuinvijver. Typisch aan tuinvijvers zijn de planten en vissen. Het is belangrijk dat daarbij en goed biologisch evenwicht gezocht wordt tussen de hoeveelheid planten en vissen.

 

Het onderhoud van een tuinvijver blijft vrij beperkt. Het zijn vooral de planten die zorg vragen. Belangrijk is om biologisch afval regelmatig van de grond te verwijderen. Dat zal ook helpen om het biologisch evenwicht van de tuinvijver in balans te houden. Bij een goed biologisch evenwicht is een filterpomp in principe ook overbodig.

 

⇒ Richtprijs tuinvijver: €2000 à €3000 (incl. btw)
Vraag vrijblijvend offertes op maat an via de offertepagina.

 

tuinvijver

 

2. Natuurvijver aanleggen

Bij een natuurvijver staat de natuur centraal. Verwacht dus maar heel wat dierlijk leven (kikkers, vogels, …) in de buurt ervan. Vissen vind je er niet in terug aangezien ze de eieren of larven van andere dieren bij de vijver zouden opeten.

 

Dichtingsmateriaal om het water vast te houden wordt bij dit soort vijvers meestal niet gebruikt. Dat om het natuurlijke karakter volledig door te trekken. Wil je liever geen risico lopen op uitdroging van de vijver, dan is ecologisch dichtingsmateriaal ook een mogelijkheid.

 

Een natuurvijver is het makkelijkst in onderhoud. Het vraagt namelijk geen onderhoud. De natuur gewoon zijn gang laten gaan is de boodschap.

 

⇒ Richtprijs natuurvijver: €1000 à €2000 (incl. btw)
Vraag vrijblijvend offertes op maat an via de offertepagina.

 

natuurvijver

 

3. Zwemvijver

De natuurlijke look van een vijver combineren met de luxe van een zwembad? Dan is een zwemvijver de ideale oplossing. Het biedt enkele interessante voordelen t.o.v. een zwembad. Het is goedkoper, makkelijker in onderhoud en milieuvriendelijker.

 

Je kan kiezen uit 2 soorten zwemvijvers:
– Standaard zwemvijver: Apart zwem- en plantengedeelte ; Strakke vorm
– Natuurlijke zwemvijver: De planten en vissen zitten ook in het zwemgedeelte ; Natuurlijke vorm

 

⇒ Richtprijs zwemvijver (30m² ; 1m diep): ± €25.000 (incl. btw)
⇒ Richtprijs zwemvijver (30m² ; 1,5m diep): ± €40.000 (incl. btw)
Vraag vrijblijvend offertes op maat an via de offertepagina.

 

zwemvijver

 

3. Koivijver

Een koivijver is, zoals de naam zelf zegt, een vijver voor koivissen. Het is zeker niet hetzelfde als een gewone visvijver voor bijvoorbeeld goudvissen.

 

Koikarpers kunnen heel groot worden en dus moet een koivijver voldoende groot zijn. Een volume van 5000L en diepte van 90cm is het minimum. Verder ben je ook beperkt in de plantenkeuze aangezien koivissen bepaalde plantensoorten opeten.

 

⇒ Richtprijs koivijver: ± €40.000 à €60.000 (incl. btw)
Vraag vrijblijvend offertes op maat an via de offertepagina.

 

koivijver

 

Offertes voor tuinaanleg ontvangen

Wil je jouw tuin laten aanleggen of andere tuinwerken laten uitvoeren? Kies voor een erkend hovenier en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.